Перейти до вмісту

Спільний доступ і співпраця

Поділіться проєктом з членами команди. Запрошуйте за електронною поштою, призначайте ролі та співпрацюйте в реальному часі.

Запрошуй інших до свого воркспейсу, щоб вони могли переглядати, редагувати або допомагати будувати застосунок разом з тобою. Запрошені отримують доступ до всіх проєктів у воркспейсі, а не лише до того, що відкритий зараз.

  1. Відкрий свій проєкт у Builder
  2. Натисни кнопку Share на панелі інструментів
  3. Введи адресу електронної пошти
  4. Натисни Enter або клікни на значок надсилання, що з’явиться поруч з полем пошти

Запрошений отримає електронного листа з посиланням для вступу до твого воркспейсу й доступу до проєкту.

Також можна натиснути Copy invite link внизу спливаючого вікна Share, щоб скопіювати посилання-запрошення. Будь-хто, хто його відкриє, зможе приєднатися до воркспейсу — спочатку йому буде запропоновано увійти або створити безкоштовний акаунт.

Коли ти запрошуєш когось, вони приєднуються з правом редагування. У спливаючому вікні Share рівень доступу кожного учасника відображається одним із трьох позначень:

Позначення Що вони можуть робити
Owner Повний доступ, а також управління білінгом і видалення проєктів
Can edit Вносити зміни до застосунку через AI-чат і візуальний редактор
Can view Переглядати попередній перегляд застосунку (лише читання)

Адміністратори воркспейсу відображаються як Can edit у цьому спливаючому вікні. Усі нові учасники за замовчуванням отримують право редагування.

Керування співавторами

Section titled “Керування співавторами”

Спливаюче вікно Share показує всіх, хто має доступ, та наявні запрошення в очікуванні:

  • Members — ім’я, електронна пошта, аватар і рівень доступу кожного учасника (Owner / Can edit / Can view)
  • Pending invitations — запрошення, які ще не прийняті

Щоб змінити роль учасника або видалити його, перейди до Settings → Members. Саме спливаюче вікно Share не містить елементів керування для зміни ролей або видалення.

Якщо застосунок опублікований, натисни Share preview у спливаючому вікні Share, щоб скопіювати живу URL-адресу й поділитися нею з будь-ким. Опублікована URL-адреса є публічною — для перегляду живого сайту запрошення не потрібне.

Кожен співавтор має власні гілки AI-чату. Зміни від усіх співавторів потрапляють до одієї й тієї ж кодової бази. Щоб координувати роботу над великими проєктами:

  • Використовуй окремі треди для різних функцій
  • Використовуй історію версій для відстеження того, хто що змінив
  • Спілкуйтеся в чаті — AI бачить усі закомічені зміни в коді

Чи можуть кілька людей редагувати одночасно?

Кожна людина працює у власній сесії Builder. Зміни комітяться до одного репозиторію, тому координуй роботу, щоб уникати одночасного редагування одних і тих самих файлів.

Чи можу я поділитися з кимось, хто не має акаунту Proyecta?

Коли ти запрошуєш за електронною поштою, їм буде запропоновано створити безкоштовний акаунт Proyecta, щоб прийняти запрошення.

Скільки людей я можу запросити?

Наразі ти можеш запрошувати необмежену кількість співавторів. Обмеження за кількістю місць буде введено в одному з майбутніх оновлень.